Jehan Najib

By: jehan najib

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Friday, 5-May-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Kawan Baru II

 
amoi @ mdm kwan's
 
View all 5 photos...
Nama: Cybershot DSC-H1 binti SONY

Spec: 5.1 effective megapixels
36-432mm equivalent (12x optical) F2.8-3.7 zoom lens
Super Steady Shot optical image stabilization
2.5” LCD (115,200 pixels)
Full photographic control
Real Imaging Processor & 14-bit DXP A/D Conversion
Optional wide and tele lens converters
Scene selection (7 modes)
Histogram indication

Nak beli camera baru, tp tak tau nk beli yg mana satu. TERLALU banyak kat market sana. Disebabkan aku salu dpt discount utk brg2 SONY, aku pon sambar ler sebijik. Ok jugak laa utk end user yg malas pk banyak mcm aku nih. Lg pon, skrg ni bz kerja sgt. Kurang masa nk shoot mender2 menarik (or kurang menarik skali pon) . Abis2 banyak pon, shoot bebudak sengal & environment kat opisku syurgaku itu. Looking fwd for better spec. Tunggu yerk… Sbb wish list aku mcm makin beranak pinak je nih! Adeh adeh! (*_*)



Monday, 1-May-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Kawan Baru

 
 
 
View all 4 photos...
Nama : Aspire 5610 binti Acer

Spec: Intel (Centrino) Core Duo processor T2300 (1.66GHz FSB, 2MB L2 cache)
15.4” WXGA Crystal brite TFT LCD
60GB HDD 5400 (upgraded to 80GB)
DVD/CD-RW Combo
512MB DDR2
WIFI, BLUETOOTH

Disebabkan desktop selalu merajuk, terpaksa la gua cari alternative lain yg lebih relevant and convenient. Kali ni lebih portable utk musafir di angin lalu. Bagus jugak. Menyenangkan aku nk transfer gambar2 dn lebih mobile. Lama jugak mensurvey buah hati baru nih. Nak padankan budget n needs ler katakan. Kalau ikutkan, gua nk beli masa PC fair, tp ramai sgt umat bergelimpangan kat convention center tuh, langsung gua tadak napsu nk beli (End up with thumbdrive 1Gb that only cost me RM98! Hahahaa!). Until April, gua rasa mcm sesak napas n nk demam sbb lama sgt tak online. Pas ni gua nk carik routers utk connect streamyx gua. Kasi wireless, bleh online smbil tgh mandi kan (^-^) Lps tu bleh online sambil baring2 kat katil hek? Syioknyer! I’m moving on into conducive wireless environment. Have you? Ehehehekss!! (^_^)
**Credit to Mr Nazri (mekasih daun ganja, next time bleh belanja)



Thursday, 27-Apr-2006 16:54 Email | Share | | Bookmark
my 24th years on earth

the skies
the mirror
the traffic
View all 10 photos...
Million thanks to the Almighty (S.W.T) for the bliss and joy.
To someone special
Thank you for the delightful dinner
Thank you for the jokes and fun
Thank you for the love
** Credit to Mr Nazri


Sunday, 19-Mar-2006 23:55 Email | Share | | Bookmark
Orang Kita

 
 
 
View all 9 photos...
Quote:
AKU DAN ORANG TUA ITU

Telah sekian lama
orang tua itu meraut buluh
menjalin cipta, mengasah seni
menegakkan hidup

Orang tua itu
mengayam bakat dan kepandaian
dijadikan sangkar dan raga
memuatkan adat pusaka bangsa

Telah bertahun-tahun lamanya
aku meraut rasa
mengukir kata
memahat bicara
membina semangat cintakan negara

Aku menghampar fikir
membentang kenangan
tatapan warga pelbagai kaum
di naungan teduh negara merdeka
suatu hari aku membaca sajak
perpaduan rakyat negara maju
lalu dia menghadiahkan sebuah raga
berisi sejambak nasihat
yang bermakna lagi berguna.


Thursday, 1-Sep-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
5ive days a week

tukang pikir?
wall of fame I
nilah kerja cindy :P
View all 20 photos...
dah lama tk snap2...
bak kata member aku.. kalo ada barang, kena pakai... kalo tk pakai kena zakat. tah mana punya buku dia pakai tah... uhukss.. aku iya kan aja. tak kuasa melayan tiga suku beliau.
dgn yg sedemikian, aku pon pakai la camera tersebut utk mengelakkan diri drp dikenakan tindakan spt yg disangkal beliau itu..
tgh2 keja bleh main2 camera ke? kalo tanya bos, mmg dia kata tabley kut. tp kalo tanya aku... blasah ja~


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net